Уводна реч

Тешко је изразити срца такт, његову силину и мекоћу, његову бол кад осећа патњу, кад се скрива. Поезија је за мене тај израз душе који нам је остао скривен. Поезија се осећа и чита између редова, стога би на овим страницама  поделила оно што се не изговара, што се осећа и остаје без речи, или се искаже по неким стихом.

Одувек сам више волела да пишем поезију него прозу, јер ми је некако лепршавија и даје ми могућност да искажем и оно што заправо нема речи. Али с времена на време, ето тек тако, запишем и по неку сасвим обичну причу из сасвим обичног живота, али онако из срца. Па у прозаичном делу наћи ће се и по нека прича испричана тако уз пут, где ћу углавном стварне актере приче назвати неким другим именима.

Кратко и о мени. 

Зовем се Марија. Рођена сам у малом градићу у БиХ 21.02.1986., за који се на далеко прочуло 😉 – Гламочу. Ту сам живела и одрастала до своје 10 године. И то прво десетлеће у лепоти природе обележиле су и остатак мог живота. Јер ту природну лепоту, дух и слободу, која је обележила моје одрстање, носила сам на даље свугде са собом. Од своје 10. године, због рата напуштам родни град и своје одрастање настављам у Бања Луцу. Ту сам завршила Средњу Економску школу. А онда некако моја жеља и срце, па на крају и околности довеле су ме у Нови Сад, где сам завршила Економски факултет – уже определење Маркетинг. Путовала сам путевима интуиције, пратећи своје срце, и ево ме сад радим посао који волим, у складу са природом и тежњама мога срца, а како би другачије. 🙂 Покренула сам малу предузетничку радњу под називом „Зелени вал,“ где желим да пренесем све оно што су ме научиле бака и мајка о биљном свету, а ја после допуњавала и истраживала, како би биљни свет нашао своје заслужено место у нашој свакодневници. Јер, ипак, једини лек који би применила увек је била нека биљка. Те биљке збиља имају моћ, само је треба знати применити. А Зелени вал нека се представи сам за себе на следећој адреси: Зелени вал – повратак човека себи и природи.  

А ја Вам се на даље, путем овог Блога представљам кроз своје стихове и по неку причу. Сваки стих срце је записало на свој начин.

Марија Вракела

Leptir

 

 

 

 

 

 

Постави коментар